Hřib: „Guerillová řešení jsou budoucností Česka.“

Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) chce muži, který bez povolení vyčistil graffiti z Karlova mostu nabídnout finanční odměnu za provedenou práci.

„Po dva týdny posprejovaný pilíř Karlova mostu byl v očích tisíců turistů proudících Prahou vizitkou toho, jak zkostnatělý český státní aparát není schopen obratně reagovat a řešit problémy. Pan Miloslav Černý si toho byl velmi dobře vědom. Bylo jasné, že pokud bude graffiti odstraňováno oficiální cestou, bude most čistý přibližně v ten den, kdy bude moci řidič na českých dálnicích zařadit nejvyšší rychlostní stupeň. Tedy nikdy.

Velmi se mi líbí jeho, dá se říci pirátské řešení situace, kdy se v noci připlížil k poskvrněnému pilíři Karlova mostu a vyřešil celou věc podle své vlastní vůle. Ke svému činu nepotřeboval žádné složité analýzy ani schválení otravných památkářů, kteří mají potřebu do všeho kecat. Stačila mu vysokotlaká horká voda a trocha páry.

Jeho přístup se ukázal být velmi efektivním. Karlův most je prost znečištění a vzhledem k povaze stavby, jejíž podstatou je trvalý přímý kontakt s vodou, nebyl čištěním vodou nijak poškozen. Rád bych proto panu Miloslavu Černému nabídl adekvátní finanční odměnu za provedenou práci, která mu sice nebyla svěřena, nicméně jím byla vykonána.

Rovněž bych rád podotkl, že takováto guerillová řešení státních problémů mohou přinést mnoho užitku a ušetřit spoustu času a práce. Stejně tak bych rád podotkl, že trestní stíhání nejmenovaného oligarchy se vleče již mnohem déle než čištění graffiti z Karlova mostu.“

Napsat komentář