Petříček: „Hamáček je slaboch, vláda měla dávno padnout.“

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček reaguje na jednání prezidenta Zemana s premiérem Babišem a předsedou ČSSD Hamáčkem o vládní krizi, které nepřineslo žádný výsledek.

„Po schůzce prezidenta Zemana s premiérem Babišem a předsedou ČSSD Hamáčkem se nedá dělat nic jiného než konstatovat tolik zjevná fakta. Jan Hamáček je ten největší slaboch, který kdy stál v čele sociální demokracie. Miloš Zeman je ješitný dědek, který ví, že to má za pár, už mu o nic nejde, a tak chce před smrtí ve své škodolibosti nadělat ještě co nejvíc škody. No a Andrej Babiš si moc dobře uvědomuje, že pokud chce nejen zůstat v politice, ale především neskončit za mřížemi, musí si hradního opilce udržovat přívětivě nakloněného.

Schůzka těchto tří mužů dopadla přesně podle výše uvedeného. Zeman trval na tom, že se mu vládní krize řešit nechce, Hamáček jako vždy vyměkl a Babiš se odmítá pouštět do čehokoli, čím by mohl mstivého Zemana naštvat. Tito pánové skutečně nejsou ani v nejmenším schopni ani ochotni vést zodpovědně Českou republiku.

Proto, když to nedokáže předseda Hamáček, říkám to já. Tato vláda musí skončit. Nemá žádnou budoucnost a nemá ani žádný význam pro občany ČR. Jediní, komu tato vláda vyhovuje jsou prezident Zeman, kterému se jde ve všem na ruku, a premiér Babiš, který má díky poslaneckému mandátu imunitu a nemůže být stíhán za svou kriminální aktivitu.

Jsem proto ochoten okamžitě podat svou demisi, ačkoli se domnívám, že tento akt by měl nejprve přijít od těch, kteří vládní krizi zavinili. To bychom však čekali dlouho a marně. Doufám, že i ostatní ministři za ČSSD v sobě najdou dostatek mravnosti a budou ochotni obětovat svá vyhřátá bidélka pro dobro českého lidu.“

Napsat komentář